Információ: Rabóczki Attila a Rabóczki Pincészet tulajdonosa. Egerben született. Szülei mindkét ágon több generációra visszatekintve egri szőlős-és borosgazdák.
Középiskolai tanulmányait az egri Mezőgazdasági Szakközépiskolában végezte szőlő és gyümölcstermesztő szakon. A gyöngyösi Szent István Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát. Az egerszóláti TSZ-nél dolgozott 3 évig szőlész, agronómusként. A rendszerváltás után saját vállalkozásba kezdett.
Szőlőterületek és szőlőfajták
Folyamatosan növelte szőlőterületeit saját telepítésű szőlőkkel és ezzel párhuzamosan fejlesztette borászatát. Mára 30 hektárnyi saját, és 10 hektár bérelt területről származó szőlőtermést dolgoz fel és értékesít.
Az egri Kőporos-tetői dülőben olyan saját telepítésű szőlőfajták találhatók, mint a hagyományosnak mondható egri lányka, tramini, kékfrankos, cabernet franc és merlot. A pincészet további ültetvényei Egerszólát határában terülnek el, ahol a zömmel régi telepítésű olaszrizling, zweigelt valamint a saját telepítésű ottonel és sárga muskotály, oportó, kékfrankos, blauburger, cabernet franc, pinot blanc és chardonnay szőlőfajták vannak.
Tevékenységek: szőlőtermesztés, borászat, bor, szőlő, borkóstolás, mezőgazdasági szolgáltatás, Rabóczki pincészet, szőlészet